- This event has passed.
Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten maatalous- ja elintarvikeyrityksissä voidaan hyödyntää dataa riskienhallinnassa
11.10.2022 | 09:00 - 12:00
Pyhäjärvi-instituutin ja Tampereen yliopiston yhteishanke Elintarvikeketjun huoltovarmuus ja kestävä kasvu koronaepidemiasta elpymisessä (eKETJU) kutsuu Sinut kuulemaan asiantuntijoiden esityksiä ja osallistumaan keskusteluun tiistaina 11.10.2022 klo 9-12 Ravintola Myllynkiveen (Kivenhakkaajantie 1, Säkylä). Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä.
Alustuspuheenvuorossa kuulemme maatalous- ja elintarvikeyrityksille tärkeistä EU:n linjauksista datan keruuta, jakamista ja hyödyntämistä koskien. Lisäksi eKETJU-hankkeen asiantuntijat kertovat haastatteluissa esiin tulleista korona-ajan kokemuksista ja tuotannon kehittämisen tarpeista, pellon kasvukunnon ja sadontuoton edistämisen havainnoimisesta sekä laajemmin datalähteistä uusien kriisien tilanteisiin. Tilaisuuteen ovat tervetulleet eritoten viljelijät ja elintarvikeyritysten edustajat.
Ohjelma:
9:00 Työpajakahvit
9:15 Työpajan avaus, Tarmo Lipping, professori, Tampereen yliopisto
9:20 EU:n linjaukset maatalousdatan hyödyntämisessä, Marko Turpeinen, CEO, 1001 Lakes Oy
9:50 Korona-ajan kokemukset ja kehittämistarpeet maatalous- ja elintarvikeyrityksissä, Reija Hietala, asiantuntija, Pyhäjärvi-instituutti
10:05 Pellon kasvukunnon arviointi avoimen datan avulla, Petri Linna, projektipäällikkö, Tampereen yliopisto
10:20 Datan rooli maatalouden riskienhallinnassa – Esimerkkejä datalähteistä, Tarmo Lipping & Nathaniel Narra, tutkijatohtori, Tampereen yliopisto
Keskustelua
11-12 Verkostoitumista hyvän ruoan merkeissä
Ilmoittaudu ennakkoon tarjoilun varmistamiseksi viimeistään perjantaina 7.10. klo 13 mennessä. Jos osallistut tilaisuuteen teams-yhteydellä ilmoittautuminen viimeistään ennen tilaisuuden alkua tiistaina 11.10. klo 8 mennessä. Ilmoittautuminen tästä linkistä tai
tai reija.hietala(at)pji.fi
eKETJU-hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) Satakuntaliiton kautta